Det krävs bredare slips än så

Det tog inte lång stund innan polishen rann av våra nyblivna parlamentariker från SD. Biskop Eva Brunnes ord om alla människors lika värde blev för utmanande för dem så de tågade helt sonika ut ur Storkyrkan – mitt under den gudstjänst som inledde dagens riksmöte. Det Brunne sa som SD:arna fann så kränkande, är följande:

”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.”

Genom sitt agerande avslöjar Jimmie och hans anhang den grundläggande uppfattning de alltid har grundat sin politik på och alltid kommer att göra, men som de har försökt att polera bort under flera år – att människor inte är lika vare sig i värde eller i rättigheter. De får öka slipsbredden rejält hädanefter om de någorlunda ska kunna gömma dyngan bakom sina etablissemangskulisser.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s